6 Haziran 2018 Çarşamba

Bina Otomasyon Sistemleri PowerPoint Sunumu

Bina Otomasyon Sistemleri (PPTX.)
Bina otomasyon sistemleri(BOS), akıllı binalarda bulunan teknik sistemlerin(ağırlıklı olarak HVAC+Aydınlatma) bilgisayar teknolojisi kullanılarak izleme-kumanda-kontrol yapılabilmesine imkan veren sistemler olarak tanımlanmaktadır.

Bina otomasyon sistemi ile birlikte bir anlamda, insan- makine ilişkisine maksimum düzeyde imkan sağlanır ve işletmecinin çalışması kolaylaştırılır. Günümüzde, “akıllı bina” terimi gün geçtikçe daha popüler hale gelmekte ve kapsamlı bir bina otomasyon sistemi (BOS) gerçekte her “akıllı bina” nın kalbini oluşturmaktadır.

Bina Otomasyon Sistemi(BOS), tüm bina sisteminin daha etkin ve verimli kontrolümün sağlanması için bina işletme personelinin elindeki araç olarak düşünebilinmektedir. Bina otomasyon sistemleri birçok farklı sistemin bütünleşmiş biçimde veya ayrık olarak izlenip kontrol edildiği sistemlerdir.

Bina otomasyon sistemleri dediğimizde aklımıza ilk gelen ve binaların ilk aşamada kontrol ve izlemek istediği sistem HVAC sistemleridir.Çünkü binadaki enerjinin tüketiminin büyük kısmını bu sistemler harcamaktadır.

BOS’NİN FAYDALARI
Bina otomasyonu, tüm kontrol edilen sistemlere olan hakimiyeti arttırmaktadır. Arızalardan anında haberdar olunmasına ve raporlanma özelliği ile geçmişe dönük olarak verilere ulaşılarak bina yönetimine yol göstermektedir. Sistemler, çalışma senaryoları ve zaman programlarına göre çalıştırılarak etkin bir iletişim sistemi sağlanmaktadır.

BOS’nin faydalarını aşağıdaki maddeler halinde sıralayabiliriz;
  1. Daha düşük işletim maliyeti 
  2. Bina performansının teknik ve işletim bakımından artması 
  3. Bina içerisindeki değişinlere otomatik olarak cevap verebilme, alarm, İzleme, yönetme ve kontrol bilgilerini depolama
  4. Bir işletmedeki dataların paylaşımının sağlanması 
  5. Çok daha hassas kontol 
  6. Kesin zamanlı ve daha detaylı bilgi 
  7. Daha hızlı sorun çözme 
  8. Sistem entegrasyonu 
  9. Enerji tasarrufu 
  10. Tesisin daha iyi kontrolü 
  11. Daha hızlı karar verme 
  12. Değişen koşullara daha kolay uyumludur.


PAYLAŞ

Admin:

Teknik destek almak isteyenler kişisel hesaplarımdan bana ulaşabilir

0 yorum: