21 Nisan 2018 Cumartesi

Bina Koridor ve Geçişlerinde Uyulması Gereken İSG Kuralları



  • İş yerlerindeki koridorlar, işçilerin kolaylıkla gelip geçmesini sağlayacak ve tehlike baş gösterdiğinde iş yerini çabuklukla boşaltmaya yetecek genişlikte olmalı, tabii veya suni ışıkla aydınlatılmış olmalıdır. 
  • Makinalar, motorlar ve bunlar tarafından çalıştırılan aletler ve diğer tezgâhlar arasındaki açıklık, işçilerin rahat çalışmalarını sağlamak üzere, en az 80 cm olacaktır. 
  • İş yerindeki geçitlerin genişliği, oradan geçecek işçilerin miktarına ve malzeme hareketine uygun olarak ayarlanacak ve bu genişlik 120 santimetreden az olmayacaktır. 
  • Geçitlerin tabanı sağlam, arızasız ve kaymaz şekilde yapılmış olmalı, ayrıca geçitler işaretlenmelidir. Yüksek geçit, platform veya çalışma sahanlıklarının (yükleme boşaltma rampaları ile bir kişinin durabilmesine imkân vermeyecek darlıktaki yerler hariç) serbest bulunan bütün tarafları, en az 90 cm yükseklikte etekli korkuluklarla çevrilmelidir. 
  • Köprü şeklindeki asma geçitler, üzerinden geçirilecek en ağır yüke göre hesap edilerek sağlam bir şekilde inşa edilmeli ve buralarda kaymaları önleyecek tedbirler alınmış olmalıdır. Taşıma bantlarının (konveyör) veya diğer makinaların üzerinden geçen bütün geçitlerin açık bulunan tarafları, uygun korkuluk ve eteklerle çevrilmelidir.

PAYLAŞ

Admin:

Teknik destek almak isteyenler kişisel hesaplarımdan bana ulaşabilir

0 yorum: